Nosiče

Nosiči se rozumějí látky, které se používají k rozpouštění, ředění, disperzi nebo k jiné fyzikální úpravě potravinářské přídatné látky nebo potravinářského aromatu, potravinářského enzymu, živiny nebo další látky přidané do potraviny pro nutriční nebo fyziologický účinek s cílem usnadnit jejich použití a nakládání s nimi, aniž přitom mění jejich funkci (a aniž vykazují jakýkoliv vlastní technologický účinek).

E 425 – Konjaková guma a glukomannan
E 440 – Pektiny
E 459 – Beta-cyklodextrin
E 460 – Celulosa
E 464 – Hydroxypropylmethylcelulosa
E 465 – Ethylmethylcelulosa
E 466 – Sodná sůl karboxymethylcelulosy, celulosová guma
E 551 – Oxid křemičitý
E 1203 – Polyvinylalkohol (PVA)
E 1204 – Pullulan