Bezpečnost potravin

Známky „Whole Grain“ získalo v USA již tisíc výrobků

Vydáno: 16. 6. 2007
Autor: pospisilova

Celozrnných výrobků certifikovaných známkou Whole Grain je již více než tisíc.

Černožlutou známku Whole Grain, symbol vytvořený Radou pro celozrnné potraviny (WGC), který má napomoci spotřebiteli rychle a snadno nalézt celozrnné výrobky, získalo již 1 000 druhů balených potravin. Poslední tři certifikované výrobky Annie Whole Wheat Shells and Cheddar, Thomas Whole Wheat Mini Square Bagelbread a Snyder Multigrain Lightly Salted Tortilla Chips z kategorie chlebů, snacků a hotových pokrmů, dokládají ohromnou rozmanitost výrobků nesoucích označení „Whole Grain Stamp“. Všechny tři výrobky obsahují celou porci (16 g) nebo více celozrnné ingredience a umožňují spotřebiteli dosáhnout doporučované dávky tří a více porcí celého zrna denně. Aby mohl být výrobek označen známkou pro celozrnné výrobky musí obsahovat minimálně polovinu porce (8 g) nebo více celého zrna v jedné porci. Více informací o známkách pro celozrnné výrobky možno získat na adrese
 
Milling&Baking News, 85, 2007, č. 26, s. 52