Bezpečnost potravin

Zmrzlina z kozího mléka

Vydáno: 31. 3. 2007
Autor: pospisilova

Zmrzlina se vyrábí z čerstvého, organického kozího mléka, má nízký obsah tuku a charakteristickou, jemně štiplavou příchuť kozího mléka.

Inovační centrum pro mražené smetanové dezerty společnosti Danisco vyvinulo nový druh smetanové zmrzliny vyrobené z kozího mléka. Kozí mléko je podle názoru výrobce pro tyto účely vynikající alternativou kravského mléka. Kozí mléko má příznivé zdravotní účinky vzhledem k vysokému obsahu triacylglycerolů se středně dlouhým řetězcem, které ho činí stravitelnějším než mléko kravské, vykazuje vyšší obsah vápníku a nižší obsah laktózy, cholesterolu a alergenů. Zmrzlina se vyrábí z čerstvého, organického kozího mléka, má nízký obsah tuku, přičemž zůstává zachována hladká, bohatá textura díky přídavku preparátu Cremodan 809 (ovlivňuje počáteční velikost krystalů a působí proti jejich růstu), Creamline a Litesse II (polydextrosa) společnosti Danisco. Vanilkové aroma společnosti ponechává výrobku prostor pro charakteristickou, jemně štiplavou příchuť kozího mléka. Více informací na adrese