Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Zmrzlina se sójovým proteinem do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Zmrzlina se sójovým proteinem

Vydáno: 7.2.2008
Tisk článku
Společnost Danisco A/S vyvinula nízkotučnou sójovou zmrzlinu, která se chutí a konzistencí zcela vyrovná standardní zmrzlině na mléčném základě.
Společnost Danisco A/S, Copenhagen ve spolupráci s výrobcem sójových proteinů a firmou Firmenich (přední výrobce aromat, barviv a ochucovadel) vyvinula nízkotučnou (méně než 1 % tuku) sójovou zmrzlinu, která je alternativou standardní zmrzliny na mléčném základě. Pro výrobu zmrzliny byl použit nový funkční systém společnosti Danisco s názvem Cremodan 1101 LF IcePro, s jehož aplikací se získá výrobek s vynikajícími chuťovými charakteristikami a stabilitou při skladování a bez obsahu alergenů. Díky přítomnosti sójových proteinů zmrzlina přispívá rovněž ke snižování obsahu LDL cholesterolu, resp. zvyšování HDL cholesterolu. Více informací na adrese 
http://www.foodbusinessnews.net/feature_stories.asp?ArticleID=90846 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018