Bezpečnost potravin

Zmrazené karbanátky zdrojem infekce

Vydáno: 17. 11. 2005
Autor:

Ve státě New York byly hlášeny tří případy onemocnění vyvolaného Escherichia coli O157:H7 po požití zmrazených hovězích karbanátků společnosti Quaker Maid Meats.

Ve státě New York byly hlášeny tři případy onemocnění vyvolaného konzumací zmrazených hovězích karbanátků (burgerů), kontaminovaných Escherichia coli O157:H7. Zdravotní orgány ve státě New York zjistily, že kmen E. coli O157:H7 izolovaný v jednom případě, je shodný s kmenem izolovaným ze zbývajících hovězích karbanátků Philly-Gourmet, nalezených v mrazáku dotyčného nemocného. Po zjištění zdroje kontaminace oznámil Úřad pro bezpečnost a kontrolu potravin při americkém ministerstvu zemědělství (FSIS), že společnost Quaker Maid Meats, Pennsylvania stahuje zmrazené hovězí karbanátky z prodeje. Konkrétně se jedná o výrobek Philly-Gourmet 100 % pure beef homestyle patties, který byl distribuován do 13 států USA.
Více informací na adrese  nebo zde 

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality  (11.11.05)