Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Zdravotní prospěch inulinu a oligofruktózy do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Zdravotní prospěch inulinu a oligofruktózy

Vydáno: 19.1.2008
Tisk článku
Je k dispozici sborník referátů z 5. výzkumné konference organizované firmou ORAFTI v září 2006.
Jako suplement časopisu The Journal of Nutrition byl publikován sborník referátů, které zazněly na 5. výzkumné konferenci organizované a sponzorované firmou ORAFTI. Konference se uskutečnila ve dnech 28. a 29. září 2006 na Harvard Medical School (Boston, MA) a to pod názvem “Inulin a oligofruktóza: prokázaný zdravotní prospěch a tvrzení”.
 
Přehled referátů:
1: Napomáhají funkční složky v potravinách řešit současné zdravotní problémy?
2: Fruktany typu inulinu: přísady pro funkční potraviny
3: Prebiotická kapacita fruktanů inulinového typu
4: Strava, výživa a zdravotní stav kostí
5: Inulin a oligofruktóza a metabolismus minerálních látek: důkazy z pokusů na zvířatech
6: U mladých adolescentů se jako odezva na fruktan inulinového typu podstatně zvyšuje celkový absorbovaný vápník a denní ukládání vápníku do kostí
7: Současné údaje týkající se fruktanů inulinového typu a vápníku, cílené dosažení zdravých kostí u dospělých
8: Peptid-1 typu glukagonu a energetická homeostáze
9: Stravitelnost sacharidů a metabolické účinky
10: Modulace peptidu-1 typu glukagonu a energetického metabolismu inulinem a oligofruktózou: experimentální údaje
11: Dietetické fruktany a sérové triacylglyceroly: meta-analýza náhodných řízených pokusů
12: Dietetická modulace GALT
13: Inulin a oligofruktóza: posouzení experimentálních údajů týkajících se modulace imunity
14: Studie vlivu fruktanů typu inulinu na střevní infekce, permeabilitu a zánět
15: Inulin a oligofruktóza při chronickém zánětu tlustého střeva
16: Modulace rizika rakoviny tlustého střeva stravou
17: Zhodnocení experimentálních údajů týkajících se snižování rizika rakoviny tlustého střeva a konečníku pomocí fruktanů typu inulinu
18: Aplikace inulinu a oligofruktózy pediatry
19: Fruktany typu inulinu pro zdravé stárnutí
20: Jak se fruktany z čekanky projevují pozitivně v živočišné produkci
 
The Journal of Nutrition 137, 2007, č. 11S (supplement)

Pozn.: Uvedený časopis je ve fondu knihovny ÚZPI (ZPK)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018