Bezpečnost potravin

Zdravější životní styly

Vydáno: 27. 10. 2009
Autor:

Publikace Irské federace výrobců potravin a nápojů.

Federace výrobců potravin a nápojů v Irsku (FDII) uveřejnila informační brožuru (viz příloha), která je obsáhlým přehledem aktivit, ke kterým se členské společnosti v posledních pěti letech zavázaly, a to zejména v oblasti zdravějšího životního stylu.
Publikace je rozdělena do následujících kapitol:
 
1. Výrobky a výběr
Jsou uvedeny aktivity vedoucí ke snížení obsahu soli, nasycených/trans-mastných kyselin, cukrů v potravinách. Je zmíněn význam mikronutrientů (kyseliny listové, vitaminu D), prospěch snídaní (fortifikovaných potravin). Závazek průmyslu k eliminaci umělých barviv, aromat & konzervantů.

2. Informace pro spotřebitele

Informace uváděné na etiketách, značení doporučovaného denního množství (GDA).
3. Reklama a komerční komunikace
4. Výzkum a vývoj
Jsou uvedeny aktivity Výzkumného střediska firmy Nestlé, Inovačního střediska Glanbia
5. Propagace zdravých životních stylů
Propagace u firmy Britvic, Cadbury, Coca-Cola, Kellog, McDonalds, Unilever.
6. Partnerství
Prosazování zdravých životních stylů prostřednictvím partnerství s vládními i jinými zainteresovanými subjekty.
7. Udržitelnost
Udržitelnost z hlediska emisí oxidu uhličitého, obalů, dopravy, vody aj.
 
Příloha: FDII: Enabling Healthier Lifestyles (pdf, 1,23 MB, 48 stran)
 
Zdroj: CIAA