Bezpečnost potravin

XIII. Symposium Společnosti pro probiotika a prebiotika

Vydáno: 21. 3. 2018
Autor: Společnost pro probiotika a prebiotika

Symposium se koná 10. dubna 2018 v Ústřední vojenské nemocnici v Praze 6.

XIII. Symposium Společnosti pro probiotika a prebiotika
organizované ve spolupráci s AVČR v rámci programu Strategie AV21
„Potraviny pro budoucnost“
Kongresové centrum Ústřední vojenské nemocnice, Praha 6        
10. dubna 2018 od 9.00 hod

 

Hlavní témata celodenního symposia:

  • Dr. Pia Rasinkangas, DuPont Nutrition & Health; Global Health and Nutrition Sciences, Finland: “Probiotics for weight management and digestive health
  • Mgr. Danica Michaličková, 1. lékařská fakulta, Univerzita Karlova, Praha:      “How do probiotics benefit to athletes?
  • Probiotika – od experimentů ke klinickému použití; Probiotika a prebiotika 
    v potravinách a doplňcích stravy; Střevní mikrobiota

 

Během symposia bude udělena cena za  nejlepší původní vědeckou publikaci autorů do 35 let zaměřenou na střevní mikroorganismy, probiotika a prebiotika. Pozvánku naleznete na internetových stránkách na adrese http://www.probiotika-prebiotika.cz/ nebo u sekretářky společnosti paní Jany Vojtkové (e-mail: jana.vojtkova@fnmotol.cz, tel. 224432101). Symposium je pořádáno bez  kongresového poplatku. 

Přihlášky k aktivní účasti a abstrakta přednášky je třeba poslat do 20. 3. 2018

Výbor SPP vyhlašuje soutěž o Cenu za nejlepší původní vědeckou publikaci autorů do 35 let zaměřenou na střevní mikroorganismy, probiotika a prebiotika. 
 

Zdroj: Společnost pro probiotika a prebiotika