Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Workshop MEMPRO 2020 do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Workshop MEMPRO 2020

Vydáno: 24.8.2020
Tisk článku
Autor: PK ČR
Workshop se koná 15. října na VŠCHT Praha



Ilustrace: czemp.cz

Dne 15. října 2020 se na VŠCHT Praha, v knihovně Ústavu technologie vody a prostředí, koná již 6. ročník workshopu MEMPROPO 2020, který pořádá Česká membránová platforma, z.s. ve spolupráci s VŠCHT Praha, s finanční a organizační podporou České technologické platformy pro potraviny. Tentokrát bude workshop zaměřen na čištění odpadních vod, což je v souvislosti s nedostatkem vody v krajině důležitý úkol, který vrací jednou použitou vodu opět do technologií. 

Podrobnosti na:
http://www.czemp.cz/cs/aktuality/workshop-membranove-procesy-v-potravinarstvi-mempropo-2020

Program je následující: 

8:30 - 9:00

Registrace účastníků

9:00 - 9:05

Zahájení workshopu
(Ing. Jan Bartoň, CSc., Ing. Marek Šír, Ph.D.)

9:05 - 9:45

Proč je pro společnosti důležité strategické technologické plánování a vytvoření cestovní mapy
(Ing. Jakub Peter, Ph.D., ÚMCH AV ČR v.v.i.)

9:45 - 10:05

Výroba termostabilního koncentrátu syrovátkových bílkovin
(Ing. Jiří Ečer, MemBrain s.r.o.)

10:05 - 10:40

Využití elektrodialýzy pro snížení obsahu NaCl v odpadní vodě před biologickým odbouráním amoniakálního dusíku
(Ing. Jan Havelka, MemBrain s.r.o.)

10:40 - 11:00

Kávová přestávka

11:00 - 11:30

Opětovné využití odpadních vod
(prof. Ing. Jiří Wanner, DrSc., VŠCHT Praha)

11:30 - 12:00

Přeměna odpadů ze zemědělství na živinové roztoky pro pěstování mikrořas (Ing. Marek Šír, Ph.D., VŠCHT Praha)

12:00 - 12:05

Závěr workshopu 
(Ing. Jan Bartoň, CSc., Ing. Marek Šír, Ph.D.)

 

 

Kontaktní osoba:
Ing. Jan Bartoň, CSc.
CZEMP z.s.
Mánesova 1580
47002 Česká Lípa
Mobil: 00420725103963
http://www.czemp.cz/ 

 

Zdroj: PK ČR

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018