Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Vzrůstá zájem o antioxidanty    do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Vzrůstá zájem o antioxidanty   

Vydáno: 9.11.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
 V rozmezí let 2002 až 2006 vzrostl objem výrobků s antioxidačními účinky v USA o 306 %, prodej antioxidačních suplementů se zvýšil ze 2 mld. na 3 mld. USD.
 Podle zprávy společnosti pro výzkum trhu Packed Facts „Antioxidants: Nature Meets Science for Anti-Aging Solutions“ vytvářejí se stále další příležitosti pro růst trhu potravin a nápojů se zvýšenou antioxidační aktivitou v souvislosti s novými poznatky o vztahu mezi stravou, životním stylem, chorobami a kvalitou života a preferováním prevence před léčbou. Ve zprávě se konstatuje, že do roku 2050 bude v USA každý čtvrtý obyvatel starší 65 let. Pro udržení dobré zdravotní kondice a schopnosti podávat odpovídající pracovní výkony bude muset každý sám udělat maximum, a proto se spotřebitelé budou zaměřovat ve zvýšené míře i na prevenci včetně zvýšeného přísunu antioxidantů v nejrůznějších formách. Vyšší přísun antioxidantů je podle Packaged Facts spojen s nižším výskytem minimálně poloviny ze současných deseti hlavních příčin úmrtí, především srdečních onemocnění, rakoviny, infarktů myokardu, diabetu a Alzheimerovy choroby. Z těchto důvodů vyžadují spotřebitelé generace „baby boomers“ (skupina lidí narozených zhruba v období let 1943 až 1964) produkty, které napomáhají zmirňovat průvodní jevy stárnutí. Nových výrobků s proklamovanými antioxidačními účinky dramaticky přibývá – v rozmezí let 2002 až 2006 představoval nárůst 306 %. Prodej antioxidačních suplementů se v období 1997–2005 zvýšil ze 2 mld. USD na 3 mld. USD.
Food Business News, 3, 2007, č. 10, s. 18 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018