Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Výzva k poskytnutí vědeckých údajů o indigotinu do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA

Výzva k poskytnutí vědeckých údajů o indigotinu

Vydáno: 27.1.2011
Tisk článku
Autor: MZe
Výzva EFSA ze dne 26.1. 2011.

V souladu s článkem 32 nařízení (ES) č. 1333/2008 by měly všechny potravinářské přídatné látky povolené před 20. lednem 2009 projít novým hodnocením rizik Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA). Evropská Komise vytvořila svým nařízením č. 257/2010 program pro přehodnocení schválených potravinářských přídatných látek, do nějž byl zahrnut také indigotin (indigocarmine, E 132).

V zájmu zajištění důkladného přehodnocení indigotinu nabízí EFSA všem zájemcům a zainteresovaným organizacím možnost zúčastnit se na plnění tohoto úkolu tím, že poskytnou úřadu všechny nutné údaje, konkrétní soubory dat ať již publikovaných, dosud nezveřejněných nebo nově vytvořených. Nejzazší termín pro zasílání údajů je 30. září 2011.

Evropské vědce, úřady, zainteresované organizace, vysoké školy, výzkumné instituce a firmy vyzývá k poskytnutí dat pro přehodnocení této přídatné látky Panel pro potravinářská aditiva a nutriční zdroje přidávané do potravin EFSA (ANS panel EFSA) v souladu s Vodítky pro předkládání hodnocení potravinářských přídatných látek Vědeckého výboru pro potraviny Evropské komise z roku 2001.

Veškeré další důležité informace, včetně vodítek pro předkládání hodnocení aditiv, můžete najít na webových stránkách EFSA.
http://www.efsa.europa.eu/en/data/call/ans110126.htm.

Zdroj: EFSA


 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018