Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Výživová politika v ČR do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Výživová doporučení > Výživová doporučení> Výživa - Archiv> Výživa - Archiv

Výživová politika v ČR

Vydáno: 20.8.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Národní doporučení pro vybrané nutrienty: jód, sodík, kyselinu listovou a vitamin D. Zpráva VVP.
Vědecký výbor pro potraviny (VVP), kterému poskytuje zázemí Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), uveřejnil dne 26. 6. 2008 dokument, který vznikl na základě pracovního semináře (Brno, 27.–28. 3. 2008) organizovaného pod záštitou Hlavního hygienika ČR z iniciativy VVP a finančně zajištěného z prostředků projektu EURRECA.
 
Dokument – zpráva z pracovního semináře obsahuje následující kapitoly:
1. Charakteristika výživové politiky země – historie a současnost
2. Politika tvorby doporučení pro mikronutrienty (jód, sodík, kyselina listová, vitamin D)
3. Aplikace vědeckých poznatků do výživové politiky (jód, sodík, kyselina listová, vitamin D)
4. Závěr diskusních skupin
5. Citované odkazy
 
Zpráva byla publikována na stránkách VVP pod názvem “Inventarizace metodik tvorby národních doporučení pro vybrané nutrienty: jód, sodík, kyselina listová a vitamin D”.
 
Zdroj: VVP
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021