Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Výhonky alfalfa příčinou salmonelózy v USA do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

Výhonky alfalfa příčinou salmonelózy v USA

Vydáno: 27.8.2010
Tisk článku
Společnost Caldwell Fresh Foods stáhla z trhu své výrobky, aby zabránila dalším onemocněním. Evidováno je 22 onemocnění, šest osob bylo hospitalizováno.

Společnost Caldwell Fresh Foods, Maywood, Kalifornie, dobrovolně stáhla z tržní sítě veškeré čerstvé výhonky vojtěšky alfalfa prodávané pod značkami „Caldwell Fresh Foods“, „Nature´s Choice“ a „California Exotic brands“.  Důvodem byl výskyt salmonely, která způsobila v 10 amerických státech od 1. března  do konce května 2010 onemocnění nejméně 22 osob, z nichž šest případů bylo hospitalizováno. Nedošlo však k žádnému úmrtí. Všichni pacienti uváděli, že v dané době konzumovali  výhonky alfalfa, takže tato rostlinná potravina je pravděpodobnou příčinou onemocnění

Alfalfa byla distribuována mezi široký okruh zákazníků, a to jak do veřejného stravování a k různým výrobcům lahůdek, tak do prodejní sítě.


Food Bussiness News, 6, 2010, č. 8, s. 13

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021