Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Vliv konzumace jablek na snižování hladiny cholesterolu do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Vliv konzumace jablek na snižování hladiny cholesterolu

Vydáno: 1.11.2010
Tisk článku
Podle zjištění výzkumného projektu ISAFRUIT může konzumace dvou jablek denně pomáhat snižovat cholesterol až o 10 %.
    Podle zjištění výzkumného projektu ISAFRUIT může konzumace dvou jablek denně pomáhat snižovat cholesterol až o 10 %. Tento projekt měl nalézt způsoby zlepšení marží a nutriční hodnoty ovoce, byl financován Evropskou unií v částce 11,7 milionů liber a byl zahájen v lednu 2006. Je jedním z osmi projektů financovaných EU týkajících se kvality a bezpečnosti potravin prezentovaných na konferenci v Evropském parlamentu v červenci 2010. Spolupracovalo na něm cca 200 výzkumníků z 61 institucí.
     Tento projekt také vyvinul účinnější způsoby šlechtění nových odrůd ovoce a způsoby redukování alergických látek v ovoci.
     Vědci také prozkoumávali nové udržitelné a bezpečnější technologie, které mají bojovat proti škůdcům a chorobám ovoce prostřednictvím omezeného používání pesticidů nebo bez jejich používání. Například zjistili, že namáčení jablek a broskví do horké vody při přesné teplotě (20 sekund při 60 °C pro broskve, 40 sekund při 50°C – 52 °C pro jablka) může omezovat moniliózu až o 80 % a odstraňovat bakterie Escherichia coli a Salmonella.
     Toto ošetření vykazuje účinnost při odstraňování činitelů hniloby, lidských patogenů jako např. E.coli, Salmonelly a Listerie a umožnění úspor energie ohříváním vody horkým plynem z chlazení rostlin.
Horticulture Week, 2010, 16 July, s. 23
Objednávka kopie článku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018