Bezpečnost potravin

Veřejná konzultace EFSA: Návrh vodítek pro poskytování informací v rámci žádostí o schválení potravinářských enzymů a další související aktivity EFSA

Vydáno: 16. 3. 2021
Autor: KM EFSA

Termín: 9. 5. 2021. Dále EFSA připravuje webináře a workshop

EFSA zahájil veřejnou konzultaci k návrhu vědeckých vodítek pro poskytování informací v rámci žádostí o schválení potravinářských enzymů. Tato vodítka uvádí požadavky na vědecká data, která je třeba poskytnout EFSA v souvislosti s žádostmi o autorizaci nového potravinářského enzymu nebo o rozšíření používání již schválené látky, podanými podle nařízení (ES) 1331/2008.

Termín pro přijetí nabídek: 9. 5. 2021

Návrh dokumentu a přístup k formuláři pro zaslání připomínek najdete na webu EFSA.

EFSA současně organizuje dva webináře k vysvětlení vodítek:
   – Webinář „Toxicological studies for the submission of a dossier on food enzymes” se bude konat 29. března 2021, v čase 09:30 – 12:30 (více zde).
   – Webinář “Food enzyme intake model (FEIM)” se bude konat 31. března 2021, v čase 09:30 – 12:30 (více zde).

A konečně po ukončení veřejné konzultace se bude kontat on-line workshop, a to ve dnech 21. a 22. června (14:00 – 18:00 hod.). Jeho cílem je diskutovat připomínky vznesené během veřejné konzultace a výměna názorů. On-line registrace bude spuštěna brzy.

Veškeré informace ke všem aktivitám jsou k nalezení na webu EFSA.

Zdroj: EFSA