Bezpečnost potravin

V bioborůvkách je více živin

Vydáno: 2. 4. 2009
Autor:

Výsledky studie provedené v USA potvrzují, že ekologicky pěstované borůvky mají vyšší množství zdraví prospěšných látek než borůvky pěstované konvenčním způsobem. 

Na pěti ekologických a konvenčních farmách v americkém státě New Jersey byly pěstovány vysokokeřové borůvky typu Bluecrop. Farmy sdílejí srovnatelnou půdu i klimatické podmínky a borůvky byly sklízeny přesně ve stejnou dobu. Vědečtí pracovníci, kteří prováděli tuto studii, pracují pro Ministerstvo zemědělství USA a jejich pracoviště Genetic Improvement of Fruits and Vegetables Laboratory (Laboratoř pro genetické šlechtění ovoce a zeleniny) v Beltsvillu (Maryland) a Rutgers University v New Brunswicku (New Jersey).
 
Výsledky studie najdete na www.bio-info.cz