Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) šetřila alimentární onemocnění.
V rámci hygienického šetření byly odebrány vzorky potravin; u jednoho z nich byla prokázána přítomnost bakterií rodu Salmonella.

Jedná se o výrobek:
Název výrobku |
Datum zmrazení |
Minimální trvanlivost |
Číslo šarže |
V oválné značce na etiketě uvedeno |
Výrobce |
Dovozce do ČR |
Prodejce |
Krůtí stehenní plátek bez kosti, bez kůže, vakuově balený (krůtí steak) |
22.10.2018 |
22. 10. 2019 |
R13595 |
PL 24130501 WE |
INDYK-SLASK Sp. Z.o.o. , Wolnosci 21, 42672 Wieszowa, Polsko |
JR FOOD, s.r.o., Písecká 918,391 65 Bechyně |
Bidfood Czech republic s.r.o., V Růžovém údolí 553, 27801 Kralupy nad Vltavou |
Viz fotografie předmětného výrobku:

Zdroj: HSHMP

Zdroj: HSHMP
HSHMP doporučuje předmětný výrobek nekonzumovat a vyčkat další pokyny, zda výrobek vracet dodavateli, o kterých rozhodne Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se Státní veterinární správou České republiky.
V Praze 30. 5. 2019
MUDr. Pavla Svrčinová
ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví
Zdroj: HSHMP