Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 5. 1. 2007

Vydáno: 8. 1. 2007
Autor: pospisilova

Stěry byly negativní, v Klatovech mohou opět dál vyrábět Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Květná 15, 603 00 Brno, tel. tiskový mluvčí: +420 542 426 633; fax:542 426 645; e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz
 
Provozovna v Gorkého ulici v Klatovech patřící firmě Maso West může od pondělí 8. ledna 2007 obnovit lahůdkářskou výrobu. Státní zemědělská a potravinářská inspekce uvolnila zákaz výroby, který pro tento provoz uložila 2. ledna (viz. zpráva z téhož dne uveřejněná na www.szpi.gov.cz).
Společnost Maso West splnila opatření uložená inspekcí. Jednalo se o komplexní sanitaci a následnou dezinfekci výrobních a skladovacích prostor a také výrobního zařízení. Výsledky stěrů odebraných z výrobních zařízení a prostor provozovny na přítomnost Listerie monocytogenes byly negativní.