Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 26. 4. 2005

Vydáno: 27. 4. 2005
Autor:

Všichni provozovatelé potravinářských podniků budou muset mít zaveden Systém kritických bodů . Zpráva tiskové mluvčí RNDr. D. Kolejkové

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje, že do 30. dubna letošního roku mají mít všichni provozovatelé potravinářských podniků, tedy všichni ti, kdo jakýmkoli způsobem vyrábějí, zpracovávají nebo distribuují potraviny (vyjma prvovýrobců), stanoveny tzv. kritické body. Jsou to ty úseky výroby potravin nebo uvádění do oběhu, v nichž by mohlo dojít k porušení zdravotní nezávadnosti. Nejvíce se tato nová povinnost dotkne prodejců potravin, protože ve výrobě je tento systém (HACCP) nastaven už od roku 2000.

Obsah tiskové zprávy:  TZ-vyhl.161-HACCP.pdf [pdf ; 149422 bytů]