Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 17. 10. 2007

Vydáno: 17. 10. 2007
Autor: pospisilova

SZPI zakázala výrobu v provozovně Extim Profi.  Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Květná 15,603 00 Brno

tel.: +420 542 426 633, fax: +420 542 426 645, e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz, www.szpi.gov.cz


Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala výrobu potravin studené kuchyně v provozovně Extim Profi, s.r.o., Lískovec 34 ve Frýdku-Místku, neboť laboratorní testy prokázaly u Šlehané nivy s datem použitelnosti do 17. 10. 2007 nadlimitní výskyt bakterie Listeria monocytogenes. Firma Extim Profi vyrobila dvanáct kilogramů této potraviny.

Inspekce zároveň upozorňuje veřejnost, aby Šlehanou nivu s datem použitelnosti do 17. 10. 2007 od společnosti Extim Profi nekonzumovala.

Mgr. Ivo Klemeš                                                                                                                               

vedoucí oddělení komunikace