Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2019 - Vláknina do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2019 - Vláknina

Vydáno: 11.3.2019
Tisk článku
Autor: Společnost pro výživu
Konference se koná 11. dubna 2019 v Praze 2, ve Slezské ulici.

XL. ročník tematické konference "Potraviny, zdraví a výživa"
Podtitul: Vláknina

Termín akce:  11. dubna 2019 (registrace 9:00 – 9:30)

Místo konání:  Praha,  konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2

Pořadatelé:  Společnost pro výživu ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze pod záštitou Úřadu pro potraviny MZe ČR a České technologické platformy pro potraviny

Moderátoři:  MUDr. Petr Tláskal, CSc.; Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vložné:  1.500,- Kč bez DPH (1.815 Kč vč. DPH) zahrnuje občerstvení a oběd formou studeného bufetu. Pro členy Spol. pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.250 Kč bez DPH (1.512,50 Kč vč. DPH).
Účastníci obdrží ZDARMA odborné publikace.
Přihlásit se můžete už nyní.


Program konference:

9:30 – 9:40 Aktivity Společnosti pro výživu
 MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)
9:40 – 9:50 Novinky v potravinářské legislativě a aktuality z Úřadu pro potraviny
 MUDr. Viera Šedivá (Ministerstvo zemědělství ČR)
9:50 – 10:10 Programy PK ČR k reformulacím receptur potravin
 Mgr. Markéta Chýlková (Potravinářská komora ČR)
10:10 – 10:30 Vláknina – úvod do problematiky
 MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu, FN Moto)
10:30 – 10:50 Způsob označování – výživová a zdravotní tvrzení vztahující se k vláknině
Mgr. Markéta Chýlková (Potravinářská komora ČR)

10:50 – 12:00 Přestávka na oběd

12:00 – 12:30 Vláknina a její role v prevenci a léčbě civilizačních onemocnění.
 MUDr. Bc. Matej Kohutiar, Ph.D. (2.LF UK Praha, FN Motol)
12:30 – 13:00 Prebiotika a střevní mikrobiota v dětském věku
 prim. MUDr. J. Boženský (nemocnice Vítkovice)
13:00 – 13:20 Diety s nízkým obsahem sacharidů – LOW CARB
 MUDr. V. Kunová (Nutradit s.r.o, Společnost pro výživu)
13:20 – 13:40 Příjem vlákniny v ČR – metodologie výzkumu a interpretace výsledků
Mgr. Bc. Tomáš Průša (Masarykova univerzita, LF Brno)

13:40 – 14:00 Přestávka na občerstvení

14:00 – 14:25 Definice vlákniny, druhy vlákniny a metody stanovení
 Ing. Marcela Sluková, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)
14:25 – 14:50 Příjem a hlavní zdroje vlákniny v různých zemích EU
 Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)
14:50 – 15:15 Vliv zpracování potravin na obsah a kvalitu vlákniny
 Ing. Marcela Sluková, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)
15:15 – 15:40 Obohacování potravin o vlákninu a technologické funkce vlákniny v dalších potravinách
 Doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. (VŠCHT Praha)
15:40 – 16:05 Mýty spojené s vlákninou a jejím obsahem v potravinách – doporučení závěrem
 Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

 

Program ke stažení (PDF)

 

Zdroj: Společnost pro výživu

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018