Bezpečnost potravin

SZPI varuje před kurkumou s kontaminací salmonelou

Vydáno: 1. 6. 2015
Autor: SZPI

Informace SZPI ze dne 29. 5. 2015.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje spotřebitele, že u potraviny Kurkumawurzel gemahlen (Kurkuma mletá) v balení 50 gramů, s označením data minimální trvanlivosti do 31. 12. 2016, vyrobeno pro: Monolith Mitte GmbH byla potvrzena kontaminace bakterií Salmonella infantis. Předmětná šarže byla v ČR uváděna do oběhu v provozovně Jiří Bulák, Masarykova 3094/26, 40001 Ústí nad Labem. Ze závadné šarže bylo dosud prodáno 11 balení. SZPI obdržela informaci prostřednictvím evropského systému rychlého varování RASFF a doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva – tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI