Bezpečnost potravin

Symposium: Biodiversity & Sustainable Diets

Vydáno: 27. 9. 2010
Autor:

Mezinárodní věděcké symposium se bude konat 3.-5.11. 2010 v Římě.

Symposium "Biodiversita a udržitelné stravování" pořádá FAO a Bioversity International.

Symposium bude zaměřené na globální změny úbytku biodiversity a degradaci ekosystému, zejména na jejich vliv na chudobu a zdraví. Na symposiu bude zvažována naléhavá potřeba přezkoumat potravinový systém a stravování.
V současné době přibližně 1 miliarda lidí trpí hlady a další zakouší nedostatek příjmu mikronutrientů. Strava, která je málo rozmanitá, ale energeticky bohatá, začíná také v rozvojových zemích přispívat k problémům s obezitou a chronickými nemocemi.

Jedním z hlavních závěrů symposia by měla být schválená vzájemná dohoda o tom, co představuje „udržitelné stravování“ a doporučení, jak používat tento koncept v různých agro-ekozónách.

Více informací: Biodiversity & Sustainable Diets: An International Scientific Symposium (United against Hunger)

Zdroj:  Společnost pro výživu