Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Sušené švestky pro lepší trvanlivost do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Sušené švestky pro lepší trvanlivost

Vydáno: 8.2.2008
Tisk článku
Přídavek prášku ze švestek do řady potravin přispěje k prodloužení trvanlivosti, zvýšení nutriční hodnoty, snížení obsahu tuku a energie, zlepšení senzorických vlastností a snížení GI.
Sušené švestky mají v potravinářství široké uplatnění. Obsahují velké množství vlákniny, jsou přirozeným zdrojem sorbitolu (pomáhá zachovat vláčnost vzhledem k udržování vlhkosti), mají vysoký obsah kyseliny jablečné, nízký GI, vykazují výraznou antioxidační aktivitu a příznivě ovlivňují trávení. Výzkum řízený USDA prokázal vliv obsažených fenolických sloučenin na trvanlivost a antimikrobiální účinky.
K aplikaci sušených švestek do potravin může být použit např. prášek z celých plodů sušených švestek, do nějž bylo přimícháno 1 % stearátu vápenatého proti hrudkovatění. Typické použití prášku ze sušených švestek znamená rehydrataci se dvěma díly tekutiny. Přichází v úvahu cenově efektivní použití do masných výrobků (antioxidant), pekařských a cukrářských výrobků, snacků, omáček a marinád, a sice za účelem prodloužení trvanlivosti, zvýšení nutriční hodnoty, snížení obsahu tuku a energie, zlepšení senzorických vlastností (aroma, barva, konzistence) a snížení GI.
Prepared Foods, 177, 2008, č. 1, s. 148
Další informace
California Dried Plums
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018