Bezpečnost potravin

Strategie bezpečnosti potravin v SRN

Vydáno: 29. 1. 2009
Autor:

Publikace vydaná Spolkovým ministerstvem pro výživu, zemědělství a ochranu spotřebitele (BMELV).

V uplynulých letech se udělalo v Německu hodně pro bezpečnost potravin, uvádí se na internetových stránkách BMELV. Zlepšila se organizační struktura, zintenzivnil se dohled nad potravinami, spotřebitelům byly poskytovány transparentní informace. Dále se rozvíjel evropský zákon o potravinách, prohloubila se spolupráce s informačními pracovišti ostatních členských států EU. Všechny složky v systému se poučily ze zkušeností minulých let. Při spolupráci využívají nových poznatků v oblasti výživy s cílem zajistit efektivněji ochranu spotřebitele než dosud.

Dne 15.1.2009 uveřejnilo BMELV publikaci pod názvem “Strategie bezpečnosti potravin” (viz příloha). Uvedenou informační brožuru představila na Grüne Woche 2009 ministryně BMVEL Ilse Aigner.

 
Příloha: Strategien der Lebensmittelsicherheit (pdf, 1,95 MB, 44 stran)
 
Zdroj: BMELV
 
Pozn.: BMELV vydává řadu publikací. Přehled publikací vydaných v angličtině (jsou k dispozici jako pdf dokumenty). Publikace vydávané BMELV v němčině.