Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Stoprocentně celozrnný chléb společnosti Sara Lee do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Stoprocentně celozrnný chléb společnosti Sara Lee

Vydáno: 13.1.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
První 100% celozrnný pšeničný chléb Soft&Smooth kombinuje požadovanou charakteristickou chuť a vůni s vysokou nutriční hodnotou, neobsahuje žádná umělá barviva ani aromata, ani trans tuky. V jednom krajíčku je 14 g celých zrn.
Společnost Sara Lee zahájila výrobu nové kategorie chleba, který by měl výrazně zvýšit spotřebu celozrnných potravin v USA. Podle tvrzení společnosti je nový výrobek Soft&Smooth první 100% celozrnný pšeničný chléb, který kombinuje požadovanou charakteristickou chuť a vůni s vysokou nutriční hodnotou. Současně s uvedením nového výrobku na trh společnost organizuje edukační akce, která mají spotřebitele informovat o významu celozrnných potravin a ukázat možnosti nenásilného zvyšování jejich konzumace. Nejoblíbenějším druhem chleba v USA je fortifikovaný pšeničný chléb, který se vyrábí nejčastěji z obohacené pšeničné mouky s přídavkem malého množství celozrnné mouky. Ze 650 milionů tradičních bochníků pšeničného chleba vyrobeného v loňském roce v USA je podle údajů společnosti Information Resources více než 73 % ( 477 mil.) postrádá nutriční hodnotu celozrnného výrobku, přičemž většina Američanů se domnívá, že nakupuje 100% celozrnný chléb. V rámci vlastního výzkumu provedeného společností Sara Lee Food & Beverage více než 73 % spotřebitelů označilo nesprávně běžně nakupovaný chléb jako celozrnný, přestože ve skutečnosti jeho nutriční hodnota odpovídala tradičnímu bílému chlebu. Nový, 100% celozrnný chléb Soft&Smooth obsahuje v jednom krajíčku 14 g celých zrn, neobsahuje žádná umělá barviva ani aromata, ani trans tuky. Podle výsledků nedávného výzkumu jsou Američané, kteří konzumují minimálně tři porce celozrnných potravin obecně mnohem zdravější než ti, kteří celozrnné potraviny nekonzumují. Konzumace celozrnných potravin je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění, záchvatů mrtvice, některých typů rakoviny, diabetu 2. typu, a může rovněž napomáhat udržení správné tělesné hmotnosti.
 http://www.bakeryandsnacks.com/news/ng.asp?n=73097&m=2BAS104&c=bfjnuvkxilecmxb
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021