Šťáva z plodů kávovníku
Vydáno: 12. 1. 2009
Autor:
Společnost O.N.E. objevila způsob zpracování bobulí kávovníku bohatých na antioxidanty a vitamin C.
Přes celosvětovou popularitu kávy, je přehlížena problematika týkající se bobulí kávovníku. Jedná se o plody s ostře červenou dužninu (obklopující 2 semena), které jsou bohaté na antioxidanty a živiny. Plody s výjimkou semen jsou zatím pro farmáře nezajímavým snadno se kazícím materiálem – odpadem.
Společnost O.N.E. (One Natural Experience) objevila v posledních čtyřech letech způsob, jak sklízet, přepravovat a zpracovávat pulpu. O.N.E. Coffee Berry je 100 přírodní produkt obsahující podobné množství kofeinu jako šálek zeleného čaje a značné množství vitaminu C. Jedná se o sladkou šťávu připomínající směs jahod a aceroly. Šťáva je nabízena v ca 300ml obalech Tetra Pak.
Tea and Coffee, 180, 2008, č. 10, s. 58