Bezpečnost potravin

Společnost Aquanova získala prestižní cenu za nanotechnologii

Vydáno: 8. 9. 2006
Autor:

Cenu „Nejlepší technologie roku 2006“ získala firma za vývoj vysoce sofistikované solubilizační technologie, založené na nanoenkapsulaci živin a ingrediencí, pro výrobu funkčních potravin a potravních doplňků.

Společnost Aquanova získala prestižní cenu za nanotechnologii
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 51229 ; Vydáno : 8.9. 2006 – Autor : Ing. Olga Kopáčová
Cenu „Nejlepší technologie roku 2006“ získala firma za vývoj vysoce sofistikované solubilizační technologie, založené na nanoenkapsulaci živin a ingrediencí, pro výrobu funkčních potravin a potravních doplňků.

Německá společnost Aquanova German Solubilisate Technologies (AGT) GmbH získala cenu Frost & Sullivan „Nejlepší technologie roku 2006“ za vývoj vysoce sofistikované solubilizační technologie, založené na nanoenkapsulaci živin a ingrediencí, pro výrobu funkčních potravin a potravních doplňků. Předtím, než mohou být nutrienty rozpustné v tucích v organismu absorbovány, musí se konvertovat na nepatrné micely. Nová technologie umožňuje tvorbu micel o velikosti 30 nm, v nichž se mohou zapouzdřovat aktivní funkční potraviny a suplementy, čímž se pronikavě zvyšuje schopnost organismu tyto látky absorbovat. Při použití této technologie jsou živiny dopravovány v micelární formě v souladu s přírodní nanoarchitekturou. Hydrofilní a hydrofobní látky jsou konvertovány na kapalné NovaSol(R) solubilizáty, které jsou rozpustné jak v tucích, tak ve vodě. Tímto způsobem se radikálně omezuje množství aktivních ingrediencí, které by se jinak při konverzním procesu ztratily. Rovněž se zvyšuje absorpce vitaminů, fytoextraktů a mastných kyselin a technologie současně umožňuje, aby se nutrienty rozpustné v tucích přidávaly do nápojů. Solubilizáty NovaSol jsou křišťálově průzračné, to i ve vodě, a vykazují vynikající antioxidační schopnosti. Mohou se zpracovávat bez použití aditiv za pomoci patentově chráněných receptur (již bylo vydáno více než 30 patentů) bez chemické modifikace substancí a dosažení tepelné, mechanické a pH stability. Více informací na adrese  nebo zde

http://www.fdin.co.uk/news/index.php