Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Speciální pšenice může působit preventivně proti rakovině a diabetu do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Speciální pšenice může působit preventivně proti rakovině a diabetu

Vydáno: 30.7.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Pšenice s vysokým obsahem speciálního druhu škrobu vykazuje významné schopnosti redukovat intestinální onemocnění a je vhodná především pro výrobu chleba a cereálních snídaní pro každodenní konzumaci.
Organizace pro vědecký a průmyslový výzkum Australského svazu (CSIRO) vyvinula pšenici s vysokým obsahem speciálního druhu škrobu, která při klinických humánních i animálních testech vykazovala významné schopnosti redukovat intestinální onemocnění. Uplatnění této pšenice by bylo žádoucí především při výrobě chleba a cereálních snídaní pro každodenní konzumaci. Výzkumníci nejprve vyvinuli ječmen s vysokým obsahem rezistentního škrobu, který zlepšuje činnost střevního traktu, ale protože ječmen se v Austrálii běžně nekonzumuje, využili genové inženýrství k vytvoření nové „super pšenice“. Nyní se výzkumný tým snaží získat tuto pšenici jiným způsobem, aby se vyhnuli etickým problémům spojeným s geneticky modifikovanými potravinami.
Více informací na adrese
Bakers Journal, 67, 2007, č. 5, s. 19 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018