Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Snižování obsahu sodíku v potravinách na českém trhu do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele

Snižování obsahu sodíku v potravinách na českém trhu

Vydáno: 23.7.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Dobrovolný závazek výrobců potravin v ČR ke snižování obsahu sodíku.
Problematikou výživové politiky v ČR se zabývá Vědecký výbor pro potraviny (VVP). Jedním z faktorů, na které se zaměřují výživová doporučení, je sodík. Snížit obsah sodíku v potravinách lze změnou receptury nebo použitím náhražek soli. Je známo Top10 společností zabývajících se reformulací potravin ke snížení obsahu sodíku.
 
Také výrobci potravin v ČR se připojili k aktivitám za snížení obsahu sodíku (soli) v potravinách a přijali dobrovolný závazek, který zastřešuje PK ČR.
 
Další zdroje informací:

Průzkum a doporučení spotřeby sodíku a přístup průmyslu
Na 300 potravin má již údaje o obsahu energie a živin
Evropský Úřad pro bezpečnost potravin potvrzuje nepříznivé účinky vysokých dávek soli
Tolerovatelný denní příjem sodíku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021