Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Snížení alergizujícího potenciálu arašídů do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Snížení alergizujícího potenciálu arašídů

Vydáno: 14.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Použití enzymů je slibná metoda snižování alergenů u pražených arašídových jader.
Zkoumalo se použití enzymů ke snížení alergenů v jádrech arašídů. Účinnost metody se zjišťovala pomocí markerů, kterými byly dva hlavní alergeny v arašídech: Ara h 1 a Ara h 2. U syrových arašídových jader nedávala použitá metoda konzistentní výsledky, avšak u pražených arašídových jader byly výsledky slibné.
Optimální podmínky pro opracování pražených arašídových jader:
* pětiminutové blanšírování jader,
* tříhodinová inkubace arašídových jader v enzymovém přípravku (0,12 %).
Na konci procesu nebyla v arašídech pomocí ELISA metod zjištěna přítomnost alergenů Ara h 1 a Ara h 2. 

Zdroj: Allergen Bureau eNews April 2011

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021