Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Směs peptidů z larev bource morušového prospívá kognitivním funkcím do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Směs peptidů z larev bource morušového prospívá kognitivním funkcím

Vydáno: 27.7.2009
Tisk článku
Mozkový faktor BF-7 zlepšuje schopnost učení, paměť a soustředění u běžné populace a chrání neurony před stresem.
Mozkový faktor 7 (Brain Factor-7, BF-7) – specifická směs peptidů izolovaná z larev bource morušového (Bombyx mori) zlepšuje kognitivní vlastnosti, tzn . schopnost učení, paměť a pozornost u běžné dospělé i starší populace. Výsledkem studie, při níž byl BF-7 přidán do mléka, bylo potvrzeno, že aplikace BF-7 trojnásobně zlepšila výkonnost a snížila čas potřebný k vyřešení úkolů. BF-7 kromě toho chrání neurony proti 3-hydroxykynureninu (3-HK), což je endogenní mozkový stresor a obnovuje energetický metabolismus neuronů .

Milchwissenschaft, 64, 2009, č. 3, s. 300-304
Objednávka kopie článku
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021