Bezpečnost potravin

Slupky sójových bobů mohou snižovat obsah tuku v koblihách

Vydáno: 8. 3. 2008
Autor:

Přídavek mikronizovaných slupek sójových bobů do těsta na koblihy v množství 10 % může snížit obsah tuku přijatého výrobkem při smažení až o 36 %.

Pracovníci korejské univerzity (http://www.korea.ac.kr/~eng/main.htm) zjistili, že přídavek mikronizovaných slupek sójových bobů do těsta na koblihy v množství 10 % může snížit obsah tuku přijatého výrobkem při smažení až o 36 %. Přídavek rozmělněných sójových slupek v tomto množství nemá naprosto žádný negativní vliv na chuť, aroma, texturu ani jiné spotřebitelské charakteristiky koblih. Předchozí studie prokázala možnost použití sójových slupek ke snižování obsahu tuku v sušenkách a dortech. Sójové slupky jsou relativně laciným vedlejším produktem zpracování sójových bobů, mají vysoký obsah vlákniny a nízký obsah energie a proteinu. Více informací na adrese http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?n=83527&m=2fne228&c=hszlojcdmrhpipg