V roce 2013 se konají tato školení BTSF
1. Kontrola zdraví rostlin
2. Ochrana rostlinných produktů
3. Plán pro mimořádné situace a kontrola onemocnění
4. HACCP
5. Hygiena potravin a kontroly
6. Residua veterinárních léčiv
7. Hodnocení rizik
8. Materiály, které přicházejí do styku s potravinou - FCM
9. Zdraví zvířat (včely, ZOO)
10. Prevence zdraví zvířat (akvakultura)
11. Potravinářská aditiva
12. Nově se objevující onemocnění zvířat
13. Welfare zvířat
14. Krmivové právo
15. Veterinární kontroly (BIPs) v přístavech /silnicích /železnicích
16. Vedlejší živočišné produkty - ABP
17. Potraviny a krmiva neživočišného původu
18. Mikrobiologická kritéria
19. TRACES
20. Vnitřní audit
21. Systémy kvality
22. Složení potravin a informace o potravinách
23. Vyšetření propuknutí alimentárních chorob
24. Kontrola kontaminace potravin a krmiv
25. Kontingenční plány
26. Cestování se zvířaty (psi, kočky)
27. Zesílená podpora s ohledem na hygienické a fytosanitární záležitosti