Zaměřený na detekci přítomnosti zpracovaných živočišných proteinů specifických pro určitý živočišný druh v živočišných krmivech.
SAFEED-PAP (Safe FEED Processed Animal Proteins) – Bezpečné zpracované živočišné
proteiny pro krmné účely – je výzkumný projekt podporovaný Evropskou komisí prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU.
Uvedený projekt se zaměřuje na detekci přítomnosti zpracovaných živočišných proteinů specifických pro určitý živočišný druh (species-specific) v živočišných krmivech. Projekt typu
STREP byl spuštěn koncem ledna 2007. Na projektu spolupracuje 13 pracovištť z osmi zemí (Belgie, Velká Británie, Španělsko, Nizozemí, Dánsko, Litva, Itálie, Čína). Je k dispozici první vydání elektronického zpravodaje zaměřeného na bezpečnost krmiv (viz příloha), který bude vydáván dvakrát do roka.
V rámci projektu se uskuteční ve dnech 27.–28. listopadu 2007 mezinárodní konference na téma bezpečnosti krmiv (
Feed Safety), která proběhne ve čtyřech sekcích:
* Sekce 1: Bezpečnost krmiv: souvislost a specifičnost
* Sekce 2: Živočišné vedlejší produkty: přísady a nežádoucí látky
* Sekce 3: Rostlinné produkty: přísady a nežádoucí látky
* Sekce 4: Jiná
aditiva a nežádoucí látky