Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Rostlinné extrakty mohou potlačovat chuť k jídlu do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Rostlinné extrakty mohou potlačovat chuť k jídlu

Vydáno: 8.2.2008
Tisk článku
Extrakt lipidů nacházejících se v chloroplastech rostlinných buněk by mohl dlouhodobě snižovat chuť k jídlu.
Pracovníci Institute of Food Research v Norwich se zabývají studiem rostlinných extraktů a jejich vlivu na snižování chuti k jídlu, resp. konzumaci menších porcí jídla u osob s nadváhou. Zaměřili se na lipidy nacházející se ve chloroplastech rostlinných buněk, účastnících se fotosyntézy. Tato substance se nachází ve většině rostlin, dobrým zdrojem jsou kupř. i oves, pšenice a další zrniny. Přidáním extraktu do tučných potravin jako jsou fast food a burgery, by docházelo k potlačení chuti k jídlu, a to až na dobu 12 hodin. Mechanismus působení spočívá v potažení tuku přidanou ingrediencí před tím, než dojde k jeho trávení, čímž se zastaví činnost enzymů, které tuk normálně štěpí. Mozku je následně předán signál, že dotyčná osoba je již nasycena, ačkoliv žaludek může být naplněn pouze z poloviny. Výzkum je v současné době ve stadiu zahajování humánních experimentů a předpokládá se, že by vývoj příslušného suplementu mohl být dokončen během několika málo let. Na trhu již několik potravinových suplementů, které údajně potlačují chuť k jídlu je, ovšem většina z nich je na bázi vlákniny. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php?type=related&generate=yes&news_article_id=18452756#18452756   
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018