Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek RASFF: výroční zpráva za rok 2006 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv

RASFF: výroční zpráva za rok 2006

Vydáno: 11.7.2007
Tisk článku
Je k  dispozici zpráva za rok 2006 o fungování systému rychlého varovaní pro potraviny a krmiva.
Dne 28. června 2007 byla zveřejněna výroční zpráva za rok 2006 o fungování systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).
Asi 45 % notifikací v rámci systému RASFF se týkalo výrobků ze třetích zemí, které byly na základě identifikovaného rizika pozastaveny na hranicích kontrolními orgány v EU.
Počet notifikací se v roce 2006 snížil oproti roku 2005 asi o 5 %. Je to poprvé od zavedení RASFF, co se počet notifikací snížil. Vysvětluje se to tím, že byla zavedena účinná opatření vůči nelegálním barvivům a aplikovala se nové evropská kritéria pro určité patogenní mikroorganismy, která nahradila různá národní kritéria, která se do té doby používala.
V roce 2006 bylo podáno prostřednictvím RASFF celkem 6 840 notifikací, v roce 2005 to bylo 7 170 notifikací. Podle výrobkových kategorií bylo nejvíce notifikací u rybích výrobků (21 %), následovalo maso a masné výrobky (13 %), cereálie a pekařské výrobky (12 %).
Výroční zpráva Evropské komise, GŘ pro zdraví a ochranu spotřebitele je k dispozici v příloze.
 
Příloha: RASFF: Annual Report 2006 (pdf, 2,95 MB, 72 stran)
 
Evropská komise
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021