Rakouská směrnice pro osoby manipulující s potravinami
Vydáno: 18. 8. 2006
Autor:
Směrnice slouží jako návod pro informování pracovníků a zajištění osobní hygieny u osob manipulujících s potravinami v souladu s požadavky legislativy
Rakouská směrnice pro osoby manipulující s potravinami
[http://www.agronavigator.cz/images/system/email.gif] [http://www.agronavigator.cz/images/system/printer.gif] Článek : 50456 ; Vydáno : 17.8. 2006 – Zdroj: Agronavigátor; Autor : Ing. Irena Suková
Směrnice slouží jako návod pro informování pracovníků a zajištění osobní hygieny u osob manipulujících s potravinami v souladu s požadavky legislativy.
Stálý výbor pro hygienu v Rakousku vydal směrnici, která má pomoci zavést požadavky na osobní hygienu stanovené v rakouském nařízení o všeobecné hygieně potravin (BGBl. II, č. 31/1988) část VIII a zavést požadavky částí ostatních předpisů týkajících se hygieny u potravin. Jsou vyjmenovány překážky pro činnost v potravinářství související se zdravotním stavem osob (nákazy přenosnými chorobami, zanícené rány apod.). V příloze je uvedeno prohlášení, při jehož podpisu pracovník stvrzuje, že je informován o možnosti přenosu původců chorob potravinami, a o tom, že musí informovat zaměstnavatele, pokud jeho zdravotní stav je neslučitelný s uvedenými podmínkami pro hygienickou výrobu.