Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Publikace „Průvodce světem potravin“ do kategorie

Aktivity ICBP > Zdroje ICBP - Archiv> Aktivity ICBP> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Publikace „Průvodce světem potravin“

Vydáno: 3.1.2013
Tisk článku
Autor: MZe, Olaf Deutsch
Informační centrum bezpečnosti potravin vydalo novou publikaci pro spotřebitele.

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydalo již třetí autorizované vydání publikace Průvodce světem potravin. Publikace, jejímž autorem je doc. Ing. Luboš Babička, CSc., je určená především spotřebitelům. Má sloužit jako praktický manuál shrnující to podstatné, co by měl spotřebitel vědět o potravinách a  na co si dávat pozor při nakupování.
Autor  se v publikaci věnuje i palčivé problematice alkoholických nápojů, balení potravin, označování potravin a biopotravinám. Na konci publikace je uveden seznam přípustných potravinářských aditiv. Brožura bude spotřebitelům k dispozici v promostánku Informačního centra bezpečnosti potravin, který bývá pravidelně na akcích Ministerstva zemědělství. Dále lze publikaci získat i na přednáškách, které organizuje ICBP, a na oborových výstavách s účastí MZe.

Informační centrum bezpečnosti potravin  publikaci rovněž  (zdarma)  v omezeném počtu  zasílá,  stačí  ji objednat na e-mailové adrese olaf.deutsch@mze.cz. Zájemci si mohou publikaci také osobně vyzvednout na Ministerstvu zemědělství (kontakt: Olaf Deutsch, tel.: 607 886 278).

Z obsahu publikace:
Co je bezpečná, zdravotně nezávadná potravina a kvalitní potravina
Označování potravin
Specifické požadavky na kvalitu potravin podle komodit
Biopotraviny
Geneticky modifikované potraviny
Balení potravin
Značky kvality
Aditiva
Rady pro nakupování potravin
Příloha: Seznam přípustných potravinářských aditiv


Publikace: „Průvodce světem potravin“  (pdf, 1293 kB)

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018