Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek První třtinový cukr se sníženým GI do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv
Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele

První třtinový cukr se sníženým GI

Vydáno: 29.7.2009
Tisk článku
v Queenslandu vyvinuli cukr LoGiCane s GI = 50, který se vyrábí speciálním rafinačním postupem. Je dodáván na trh v řadě výrobků CSR s označením “Better for you sugars”.
V březnu 2009 byl v Austrálii oficiálně uveden na trh třtinový cukr LoGiCane s nízkým glykemickým indexem (GI), který byl certifikován orgánem Glycemic Index Foundation. Jedná se o australský produkt vyvinutý po tříletém úsilí ve výzkumném a vývojovém pracovišti Horizon Science. Finančně se na vývoji podílela grantem vláda Queenslandu a společnosti Inventages LLC a BioPacific.

Nový cukr odpovídá chutí i bělostí běžnému cukru, ale má GI = 50, zatímco běžný cukr má GI = 65. Snížení GI se projevuje zpomalením trávení, absorpce a metabolismu (pomalý vzestup glukózy v krvi), což znamená mimořádnou příležitost pro diabetiky a obézní osoby, jejichž počet stále roste.
Při revolučním rafinačním postupu se zachová více antioxidačních látek, polyfenolů, organických kyselin a minerálních látek (draslík, vápník, hořčík). V rámci řadyBetter for you sugars”  je LoGiCane doprovázen dalšími dvěma výrobky řady CSR: CSR Smart (cukr s extraktem ze Stevia) a ekologicky produkovaný certifikovaný CSR Organic.
 
Food Australia, 61, 2009, č. 6, s. 206-207

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018