Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Průvodce světem potravin do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

Průvodce světem potravin

Vydáno: 6.1.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Rady spotřebitelům, na co si dát pozor při nakupování a manipulaci s potravinami. Druhé vydání (2009).
Byla vydána 2. aktualizovaná a doplněná verze publikace “Průvodce světem potravin” (viz příloha). Publikace je rozdělena do následujících kapitol:
 
1. Úvod: Proč nakupovat kvalitní potraviny
2. Všeobecné požadavky na potraviny
3. Specifické požadavky na kvalitu potravin podle komodit
4. Biopotraviny
5. Geneticky modifikované potraviny (GMO)
6. Klasa
7. Označení původu a zeměpisné označení
8. Zaručená tradiční specialita
9. Balení potravin
10. Reklamace
11. Rady pro nakupování
Příloha: Seznam přípustných potravinářských aditiv

Příloha: L. Babička: Průvodce světem potravin. 2. vydání (2009) (pdf, 2 MB, 41 stran)
 
Zdroj: MZe

Pozn.: Uvedená publikace byla vydána v tištěné podobě. Zájemci si mohou objednat omezený počet výtisků, viz Publikace.

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021