Bezpečnost potravin

Průvodce novými pravidly pro označování potravin

Vydáno: 4. 10. 2013
Autor: PK ČR

Potravinářská komora ČR předkládá široké veřejnosti stručné shrnutí nových pravidel pro označování potravin.

Označování potravin – Mnoho cenných informací pro spotřebitele ?  
  Průvodce novými pravidly pro označování potravin
  Autor: Mgr. Markéta Chýlková

Potravinářská komora ČR předkládá široké veřejnosti stručné shrnutí nových pravidel pro označování potravin, která začnou, až na pár výjimek, platit již koncem příštího roku. Nyní se nacházíme zhruba v polovině přechodného období od zveřejnění těchto pravidel v Úředním věstníku EU a je proto nanejvýš vhodné začít pracovat s přepisem, který bude do budoucna určovat povinnosti jednotlivým hráčům na trhu s potravinami. Průvodce s názvem „Označování potravin – Mnoho cenných informací pro spotřebitele ?“ byl vydán také v tištěné podobě a je možné jej získat na sekretariátu PK ČR.

Označování potravin – Mnoho cenných informací pro spotřebitele ?  (pdf, 3.8 MB)

Zdroj:  Potravinářská komora ČR