Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Průlom v kontrole a úpravě krevní glukosy do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Průlom v kontrole a úpravě krevní glukosy

Vydáno: 12.4.2008
Tisk článku
Společnost DSM vyvinula preparát nazvaný InsuVital™, obsahující bioaktivní peptidy, které mohou simulovat sekreci insulinu z pankreatu.
Společnost DSM vyvinula novou ingredienci, která umožní pacientům s diabetem 2. typu aktivně kontrolovat a regulovat hladinu krevní glukosy. Preparát nazvaný InsuVital je tvořen extenzivně hydrolyzovaným přírodním mléčným kaseinem, který se působením enzymu patentovaného společností štěpí na menší celky, peptidy. Směs takto získaných peptidů, obsahujících v převážné většině 2–3 aminokyseliny, tvoří aktivní část preparátu InsuVital. Tyto bioaktivní peptidy mohou simulovat sekreci insulinu z pankreatu, což je významné zejména pro pacienty trpící diabetem 2. typu. InsuVital se vyrábí ve formě prášku, který se může bez problémů přidávat do celé řady funkčních potravin a nápojů. Více informací zde.
Prepared Foods, 2008, vol. 177, no. 3, p. 135 
                       
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021