Bezpečnost potravin

Projekty realizované v CHPR

Vydáno: 11. 3. 2007
Autor: berankova1

Ke zlepšení informovanosti ohledně dietární expozice přispělo Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně řadou studií.

Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně ve spolupráci s dalšími pracovišti realizovalo s cílem zlepšení informovanosti ohledně dietární expozice následující projekty:
  • Studie individuální spotřeby potravin (SISP) (podrobnosti: dofkova@chpr.szu.cz)
  • Metoda „Monte Carlo“ – Hodnocení expozice glykoalkaloidům z brambor (podrobnosti: jruprich@chpr.szu.cz)
  • Problematika nedioxinových PCB v ČR (podrobnosti: rehurkova@chpr.szu.cz)
  • Aktuální pohled na stafylokokové enterotoxiny v potravinách
  • Mykomon 2004 (Stanovení a identifikace toxinogenních vláknitých mikromycetů v potravinách)
  • Genomon 2004 (Stanovení a identifikace GMO v potravinách)