Probiotika Chr. Hansen využívaná v Evropě
Vydáno: 25. 9. 2006
Autor:
Bifidobakterie přidávané do mléčných výrobků jsou bezpečné, stabilní vůči kyselinám a žluči.
Probiotika Chr. Hansen využívaná v Evropě
[http://www.agronavigator.cz/images/system/email.gif] [http://www.agronavigator.cz/images/system/printer.gif] Článek : 51677 ; Vydáno : 22.9. 2006 ; Autor : Ing. Irena Suková
Bifidobakterie přidávané do mléčných výrobků jsou bezpečné, stabilní vůči kyselinám a žluči a jejich počet na konci záruční doby potraviny musí být řádově 108.
Společnost Christian Hansense již asi 20 let zabývá výzkumem probiotických kmenů a stala se vedoucí firmou dodávající bifidobakterie „BB12“ více než 50 výrobcům, kteří je využívají do téměř 200 výrobků. Objem prodeje těchto výrobků, které na etiketách uvádějí označení BB12, je největší v Německu (66 %), Rakousku (32 %), Itálii (21 %), Japonsku (19 %), Velké Británii (14 %) a relativně vysoký je i v ČR (5 %). Mezi minimální kritéria pro bifidobakterie patří: prokazatelná bezpečnost pro lidskou spotřebu, odolnost vůči kyselinám a žluči během průchodu žaludkem a střevem, stabilita při aplikaci do určité potraviny, aby i na konci záruční lhůty byl jejich počet ve výrobku 108.Společnost dodává kultury podle specifických požadavků zákazníků a pomáhá s vývojem nových výrobků. Vynakládá značné investice na výzkum a dokumentaci zdravotních účinků a od připravovaného nařízení ES o výživových a zdravotních tvrzení očekává, že bude možno na výrobcích uvádět informace o zdravotním účinku.