Bezpečnost potravin
12. 11. 2012

Informace SZPI ČR ze dne 12.11. 2012


12. 11. 2012

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 45. týdnu 2012: 5.11.–11.11. 2012 (v češtině).


9. 11. 2012

Informace SZPI ČR ze dne 8.11.2012


9. 11. 2012

SZÚ: Informace o přívodu škodlivých látek a základních živin v obvyklé dietě české populace za rok 2010/11.


9. 11. 2012

Vyhláška 342/2012 Sb. s účinností od 1. listopadu 2012 ruší a nahrazuje dosavadní veterinární vyhlášku 296/2003 Sb. a její změnové vyhlášky.


7. 11. 2012

Tisková zpráva SZPI ČR ze dne 7.11.2012


7. 11. 2012

Znalost složení chemikálií v nepoužívaných částech rostlin umožňuje zjistit, zda lze tyto části využít jako zdroj antioxidantů.


7. 11. 2012

Restauracím se doporučuje používat menší konzervy tuňáka, aby v otevřené plechovce nedocházelo k nadměrnému vytvoření toxického histaminu.


6. 11. 2012

Zpráva SZPI ze dne 06. 11. 2012


6. 11. 2012

Termín: 23. listopadu 2012


6. 11. 2012

Byla testována hladina rtuti a selenu u 6 druhů ryb z oblasti východního Slovenska a sledována korelace hladin těchto dvou prvků.


6. 11. 2012

Nařízením 872/2012/EU je pozitivní seznam aromat, přijatý nařízením 793/2012/EU, vložen do přílohy I nařízení 1334/2008/ES. Nařízení 873/2012/EU stanovuje přechodná opatření.


1 682 683 684 685 686 1 802