Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Prezentace: Přírodní antinutriční a toxické látky v potravinách a možnosti snížení jejich příjmu do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Prezentace: Přírodní antinutriční a toxické látky v potravinách a možnosti snížení jejich příjmu

Vydáno: 12.5.2022
Tisk článku
Autor: ÚZEI
Přednáška se bude konat 31. 5. 2022 v rámci potravinářských úterků na Novotného lávce v Praze 1.

Česká potravinářská společnost a Ústav zemědělské ekonomiky a informací si Vás dovoluji pozvat na prezentaci pořádanou pravidelně v rámci potravinářských úterků, tentokrát na téma „Přírodní antinutriční a toxické látky v potravinách a možnosti snížení jejich příjmu“.


ABSTRAKT
V přednášce budou popsány nejčastěji se vyskytující přírodní antinutriční látky, např. inhibitory trávicích enzymů, látky snižující využitelnost některých živin (vápníku, železa aj.) a přírodní toxické látky např. solanin, tomatin, fytoestrogeny, látky ovlivňující činnost štítné žlázy, amygdalin aj. Budou uvedeny jejich zdroje, působení na lidský organizmus a možnosti jejich odstranění při přípravě pokrmů. Povědomost o těchto látkách a možnostech minimalizace jejich příjmu, zejména jejich odstranění nebo alespoň snížení obsahu při přípravě pokrmů, je v naší populaci malá.

 

 

Účast na akci není vázána na vložné ani na předběžné účastnické přihlášení - registrace proběhne až na místě.

Těšíme se na Vaši účast.


Ing. Ilona Mrhálková
tajemnice Programové rady pro potravinářské úterky
Ústav zemědělské ekonomiky a informací


Zdroj: ÚZEI

Foto: Shutterstock 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021