Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Prevence onemocnění z potravin do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Rizikové faktory - Archiv > Rizikové faktory - Archiv> Potravinářství - Archiv

Prevence onemocnění z potravin

Vydáno: 29.8.2008
Tisk článku
Autor: Mgr. Světluše Bodoková
Nová publikace, na jejímž vzniku se podílely Ministerstvo zemědělství, Informační centrum bezpečnosti potravin a 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy.
Publikace, která je k dispozici v Informačním centru bezpečnosti potravin MZe, Slezská 7, Praha 2, by měla sloužit spotřebitelům jako základní přehled o alimentárních onemocněních a prevenci proti nim.
 
Obsah:
MIKROORGANISMY A ČLOVĚK
Mikroorganismy proteolytické
Mikroorganismy lipolytické
Mikroorganismy sacharolytické
 
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A OTRAVY
 
BAKTERIÁLNÍ NÁKAZY Z POTRAVY
Salmonelóza
Kampylobakterióza
Listerióza
Bacilární úplavice neboli shigelóza
Břišní tyf
 
BAKTERIÁLNÍ OTRAVY Z POTRAVIN
Stafylokoková enterotoxikóza
Botulismus
 
ONEMOCNĚNÍ Z POTRAVIN VYVOLANÁ PARAZITY
Trichinóza
Tasemnice
Škrkavka
 
VIROVÁ ONEMOCNĚNÍZ POTRAVY
Žloutenka typu A (hepatitida A)
Klíšťová encefalitida
BSE (Bovinní spongiformní encefalopatie)
PTAČÍ CHŘIPKA (kuřecí mor)
 
MIKROFLÓR A TRÁVICÍHO ÚSTROJÍ
 
ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ MIKROORGANISMY V POTRAVINÁCH
 
ZDRAVÁ VÝŽIVA
 
OVOCE A ZELENINA
 
OBILOVINY
 
MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
 
MASO, VEJCE A LUŠTĚNINY
 
TUKY A CUKRY
Tuky
Cukry (sacharidy)
 
BIOPOTRAVINY A BIOPRODUKTY
 
 
Příručku si lze rovněž stáhnout ve formátu pdf  z webu IC BP www.bezpecnostpotravin.cz
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021