Seminář se koná ve středu 28. 3. 2018 v v budově Poslanecké sněmovny.
Foto: Shutterstock
Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka, „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů“ se koná ve středu 28. března 2018 od 12.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 4, Praha 1 - Malá Strana, místnost č. 108 - sál Státních aktů.
Úvodní část:
- prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
- Ing. Jaroslav Faltýnek, předseda Zemědělského výboru
- MUDr. Viera Šedivá, náměstkyně ministra zemědělství pro řízení sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny
- Mgr. Václav Pícl, náměstek ministra školství mládeže a tělovýchovy pro vzdělávání
- Ing. Miroslav Toman, CSc., prezident Potravinářské komory ČR
Odborný panel (délka každého příspěvku maximálně 10 minut):
Mgr. Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví
- Výživa a pohyb v politikách podpory zdraví
Mgr. Michal Kalman, Ph.D., Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci
- Děti, pohyb a stravování v letech 1994 – 2018: HBSC studie
RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D., Potravinářská komora ČR, předsedkyně Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny
- Jak může potravinářský průmysl přispět?
prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví
- Výživová doporučení a realita praxe
doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- Vliv reformulací na kvalitu potravin
Závěrečná diskuse.
Prosíme o potvrzení Vaší účasti na sekretariát Výboru pro zdravotnictví do 26. března 2018 na e-mail: vz@psp.cz nebo tel.: 257 17 33 46-48, 3352, kapacita zasedací místnosti je limitována, na pozdější přihlášky nebude brán zřetel.
Z12-POZVÁNKA_kvalita potravin_upravena.pdf [271.36 KB]
Zdroj: PK ČR