Bezpečnost potravin

Použití recyklovaných plastů pro balení potravin

Vydáno: 18. 8. 2006
Autor:

Nová směrnice zdůrazňuje především fakt, že z obalů s recyklovanými plasty mohou při kontaktu do potravin migrovat chemické kontaminanty.

Použití recyklovaných plastů pro balení potravin
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 50391 ; Vydáno : 17.8. 2006Zdroj: Agronavigátor; Autor : Ing. Olga Kopáčová
Nová směrnice zdůrazňuje především fakt, že z obalů s recyklovanými plasty mohou při kontaktu do potravin migrovat chemické kontaminanty.

Centrum pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu při americkém Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) vydalo směrnice pro průmysl, týkající se využití recyklovaných plastů při balení potravin (Use of Recycled Plastics in Food Packaging : Chemistry Consideration), zohledňující především chemickou stránku problému. Tento nový dokument nahrazuje předchozí směrnici z roku 1992 „Points to Consider for the Use of Recycled Plastics in Food Packaging: Chemistry Considerations“. Nová směrnice obsahuje současné názory a pohledy FDA na používání recyklovaných plastů a doporučuje výrobcům, aby při recyklaci plastů věnovali maximální pozornost skutečnosti, že chemické kontaminanty v plastech mohou migrovat z obalů při kontaktu do potravin. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality